Internationale uitwisseling

david-dibert-POYDluw0tyw-unsplash

Eten ze in Frankrijk echt elke dag stokbrood? Waarom rijdt in Engeland iedereen links? Lijkt de Duitse taal op het Nederlands? Wil jij een andere cultuur van binnenuit leren kennen? Dan doe je natúúrlijk mee met een internationaal uitwisselingsproject: een week lang kennismaken met een andere cultuur.

De internationale uitwisseling is een ervaring om nooit te vergeten!

Je wordt gekoppeld aan een buitenlandse uitwisselingspartner en verblijft een week lang bij hem/haar thuis. Je bezoekt de school van je uitwisselingspartner en volgt er een aantal lessen. Je draait mee in het dagelijks leven en ziet hoe het er op de school van je uitwisselingspartner aan toegaat. Tijdens de uitwisseling worden excursies georganiseerd, zodat je het land en de cultuur nog beter leert kennen.

De excursie is een prachtige kans om in de praktijk aan je talenknobbel te werken en je sociale vaardigheden te verbeteren. Je zult merken hoe belangrijk het is om een andere taal te leren!

Een half jaar na de uitwisseling worden de rollen omgedraaid en komt jouw uitwisselingspartner ook een week bij jou thuis.