ons onderwijs

20191008_19_0044

CSG Willem de Zwijger is een streekschool voor vmbo-t, havo en vwo in Schoonhoven. Vanuit onze christelijke identiteit leren wij jou om actief betrokken te zijn bij je eigen ontwikkeling, die van anderen en de omgeving. Dat doen we onder andere door te werken met een flexrooster, de tweejarige brugperiode en het aanbod van extra vakken. We stimuleren je om je eigen talenten te ontwikkelen, ook buiten de lessen om.

Tweejarige brugperiode

Op de WZ begin je met een brugperiode van twee jaar. In deze twee jaar bepalen we op welk niveau je vanaf klas 3 verder kunt. We bepalen dat door te kijken naar:

  • het advies van de basisschool;
  • de uitslag van het Nederlands Intelligentie Onderzoek;
  • je behaalde resultaten;
  • je motivatie en werkhouding.
Lees meer

Je bepaalt
het zelf

WZ_20_9309_1024px-web_home-new

Op de WZ werken we met een flexrooster. Naast de verplichte lessen kies je zelf elke week vijf flexlessen. Zo kun je voor een deel zelf bepalen hoe jouw rooster eruit ziet.

Meer over het flexrooster
david-dibert-POYDluw0tyw-unsplash

Internationale uitwisseling

Eten ze in Frankrijk echt elke dag stokbrood? Waarom rijdt in Engeland iedereen links? Lijkt de Duitse taal op het Nederlands? Wil jij een andere cultuur van binnenuit leren kennen? Dan doe je natúúrlijk mee met een internationaal uitwisselingsproject!

Lees meer
_20_8627blijemeiden

Maatschappelijke stage

Een bijdrage leveren aan de samenleving én vaardigheden leren waar je je leven lang plezier van hebt: dat is de maatschappelijke stage.

De maatschappelijke stage vindt plaats in jaar 3. Voor je maatschappelijke stage doe je buiten schooltijd minimaal 30 uur onbetaald vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld een zorginstelling, sportvereniging of een andere non-profitorganisatie.

Lees meer

Leerling aanmelden

Kom je ook bij ons op school? Meld je nu alvast aan voor het nieuwe schooljaar!

Aanmelden

kom ook
naar de wz!