Tweejarige
brugperiode

_20_9077

_20_9077

Je schoolcarrière op de WZ begint met een brugperiode van twee jaar Op de WZ kennen we drie verschillende brugklassen: de vmbo-t/havo-klas, de havo/vwo-klas en de vwo-klas. Het advies van je juf of meester zorgt voor plaatsing op het juiste niveau.

De leerlingen met een vwo-advies krijgen in de vwo-klas les op het vwo-niveau. In de havo/vwo-klas krijg je les op havo-niveau en in de vmbo-t/havo-klas op vmbo-t-niveau. Als je dat wilt, kun je ook opdrachten en toetsen maken op het hogere niveau. Zo krijg je onderwijs dat bij je past.

Bij het bepalen van je uiteindelijke niveau kijken we naar:
  • het advies van de basisschool;
  • de uitslag van het Nederlands Intelligentie Onderzoek;
  • je behaalde resultaten;
  • je motivatie en werkhouding.

We bepalen samen met jou en je ouder(s)/verzorger(s)  in deze twee jaar op welk niveau je gaat werken. Dat doen we in de ‘driehoeksgesprekken’ met jou als leerling, mentor en ouder/verzorger.  Aan het einde van het eerste jaar krijg je een advies voor een niveau in jaar 2. In jaar 2 werk je op dat niveau en maak je ook de toetsen die bij dat niveau horen. Zo zien we of het niveau ook echt bij jou past. Als dat niet zo is, kan het niveau tijdens het schooljaar nog veranderen. We hebben dus langer dan een jaar de tijd om het beste vervolgtraject voor jou te bepalen. Aan het eind van jaar 2 ga je over naar jaar 3 van het geadviseerde of aangepaste niveau. Je moet dan natuurlijk wel voldoen aan de overgangsnormen van dat niveau.