Onze school

20180904_ovdw_18_7509-web

Aandacht, groei, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dat zijn de kernwaarden voor het onderwijs op de WZ. Deze kernwaarden zijn overal in en om onze school terug te vinden, van de inrichting tot het aanbod in de kantine.

_20_8867-lol

Identiteit

De ‘C’ in CSG Willem de Zwijger staat er niet voor niets: onze scholengemeenschap is een christelijke school. Dat merkt u bijvoorbeeld aan onze dagopeningen en de kerst- en paasvieringen. Maar er is meer.

Meer over onze identiteit

Waarom zijn wij zo verliefd op ons vak?

Omdat er niets mooiers is dan zien dat jij, door je tijd bij ons, jezelf hebt leren kennen. Dat je de vaardigheden in handen hebt gekregen om je staande te houden in de maatschappij. Dat je weet dat jij van toegevoegde waarde bent. Niets is toffer om te zien dan dat jij de uitdaging aangaat en jezelf verbaast met wat je kan! 

Lees manifest

JIJ bent
waarom!

20180904_ovdw_18_8036-web

Gezonde school

Dat gezond leven belangrijk is, weet iedereen. Dat dat in de praktijk soms niet meevalt, is ook algemeen bekend. Op de WZ stimuleren we daarom leerlingen om een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Zo zijn ze, nu én later, beter in staat om gezonde keuzes te maken.

Lees meer
WZ_schoolgebouw_2op3

Organisatie

Hier vindt u alle informatie over het bestuur, de medezeggenschapsraad en de leerlingenraad.

Lees meer
samenwerking_1200px

Samenwerking met andere scholen

De WZ is onderdeel van Stichting Perspectief. Dit is een samenwerkingsverband van acht protestants-christelijke schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs in het Groene Hart.

Lees meer
20191008_19_0104

Gegevens en privacy

Om onderwijs te kunnen geven, heeft de school persoonlijke gegevens nodig van zowel leerlingen als personeel. Denk aan cijferlijsten, salarisgegevens of bankrekeningnummers. Dat deze gegevens goed beschermd moeten worden is vastgelegd in de wetgeving Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Lees meer