Vmbo-t

_20_8867-lol

De afkorting vmbo-t betekent ‘voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs - theoretische leerweg’. Op het vmbo-t krijg je veel verschillende vakken en veel persoonlijke aandacht van de docenten.

Op het vmbo heeft iedere klas twee mentoren. Een mentor begeleidt dus maximaal 15 leerlingen. Dat betekent dat je mentor genoeg tijd heeft om jou te begeleiden.

De mentor kijkt niet alleen naar je cijfers en je schoolwerk, maar ook of je lekker in je vel zit en tevreden bent met je plek in de groep. Want dat is natuurlijk heel belangrijk en speelt een grote rol bij je prestaties op school!

Je wordt geholpen om zelfstandig én samen te werken. 

Je krijgt duidelijke lessen en opdrachten. Wij doen ons best om het leren zo leuk mogelijk te maken!

Maatschappelijke stage

In de derde klas doe je een maatschappelijke stage. Zo lever je een bijdrage aan de samenleving én leer je nieuwe vaardigheden.

Meer info

Jouw bijdrage
telt!

20191008_19_4700

Wat maakt vmbo-t op de WZ zo bijzonder?

Aan het eind van jaar 2 kun je al een eerste vakkenpakket kiezen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met het leren van talen, kun je Frans en Duits dan al laten vallen. Je hebt dus eerder een vakkenpakket dat goed bij je past.

Aan het eind van jaar 3 kies je een definitief vakkenpakket voor je examenjaar. Je doet examen voor zeven vakken in het profiel Techniek, Economie of Zorg en Welzijn. Omdat je voor het Centraal Eindexamen maar zes vakken hoeft te doen, kun je een eventuele onvoldoende wegstrepen waardoor je meer kans hebt om te slagen. Ook heb je met zeven examenvakken een betere basis om door te stromen naar de havo of een vervolgopleiding.

Je kunt LO2 volgen als examenvak.

Internationale uitwisseling

Door mee te doen met een uitwisselingsproject leer je een andere cultuur van binnenuit kennen!

Meer info

cultuur
snuiven

20180911_ovdw_18_0073_2-web

LO2

Ben je sportief en wil je veel en praktisch leren over bewegen en sport? Dan is LO2 een uitstekende keuze. In vmbo 3 en 4 kun je kiezen voor LO2 en je kunt het meenemen voor je examen.

Bij LO2 leer je niet alleen beter te bewegen, maar ook dingen regelen. Verder kom je meer te weten over de achtergrond van bewegen en sport. 

Als je examen doet in LO2 heb je alvast een goede basis voor bijvoorbeeld de vervolgopleiding Sport&Bewegen, het CIOS of een baan bij Defensie.

Na je diploma

Met een vmbo-t diploma kun je verschillende kanten op: ga je een mbo-opleiding doen op niveau 3 of 4? Of blijf je nog een paar jaar op de WZ en stroom je door naar havo 4? Je decaan helpt je bij het maken van de juiste keuze.