Werken bij de WZ

image

Ben jij verliefd op je vak? Kom dan werken bij de WZ! Wij komen heel graag met jou in contact!

Wij zijn op zoek naar:

LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

Voor onze prachtige VO-school CSG Willem de Zwijger zijn we op zoek naar twee nieuwe leden voor onze raad van toezicht. Vanwege het aflopen van de zittingsperiode van twee leden, komen deze plaatsen vrij in de raad van toezicht.

We zoeken betrokken en bekwame toezichthouders die vanuit een brede maatschappelijke betrokkenheid de waarden en doelstellingen van onze school onderschrijven.

Onze school kenmerkt zich door een lange historie van ruim honderd jaar christelijk onderwijs in Schoonhoven. We zijn een kleinschalige school voor mavo, havo en vwo met zo’n 900 leerlingen uit Schoonhoven én de wijde omgeving. Vanuit onze kernwaarden aandacht, groei, verantwoordelijkheid en vertrouwen werken onze docenten samen met de onderwijsondersteunende medewerkers in een veilige en prettige sfeer aan kwalitatief goed onderwijs.

De school wordt aangestuurd door een rector-bestuurder samen met vijf teamleiders en drie stafhoofden. De raad van toezicht en de rector-bestuurder werken conform de code goed bestuur voortgezet onderwijs. De raad van toezicht vervult, naast zijn werkgeversrol voor de rector-bestuurder, de taak van het intern toezicht. Daarnaast heeft de raad de rol van klankbordfunctie voor de rector-bestuurder.

Een lid van de raad van toezicht:
· Heeft een hbo/wo werk- en denkniveau;
· bezit het vermogen om op strategisch niveau te opereren;
· kan op hoofdlijnen processen analyseren;
· kan bestuurstechnieken hanteren;
· weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden;
· is in voldoende mate beschikbaar voor de school;
· is bereid actief en zichtbaar op te treden als ambassadeur van het christelijk voortgezet onderwijs in de regio.

Persoonlijk kwaliteiten

Van en lid van de raad van toezicht verwachten we de volgende persoonlijk kwaliteiten:
· objectiviteit en onpartijdigheid;
· reflectief vermogen;
· relativeringsvermogen;
· een open, toegankelijke houding;
· besluitvaardigheid;
· uitdrukkingsvaardigheid.

Aandachtsgebieden

De raad van toezicht bestaat uit zes leden. Vanwege de huidige samenstelling zijn we op zoek naar een lid met het aandachtsgebied financiën en een lid met het aandachtsgebied mens & samenleving.

De leden van de raad van toezicht verrichten hun taken onbezoldigd. Vanzelfsprekend is er een onkostenvergoeding.

Meer informatie

Op onze website kunt u meer informatie vinden over onze school en over ons onderwijs. Via secretariaat@csgwillemdezwijger.nl kunt u ook een informatiepakket opvragen bestaande uit de statuten van de stichting, het reglement raad van toezicht en het uitgewerkte profiel van de toezichthouder.

Interesse?

Voelt u zich betrokken op jongeren, draagt u het christelijk onderwijs een warm hart toe en bent u bereid zich in te zetten voor het onderwijs in Schoonhoven en omgeving, dan nodigen wij u van harte uit om te solliciteren.

We ontvangen graag een CV met een korte motivatiebrief via het hierboven genoemde mailadres. U kunt reageren tot en met maandag 10 juni 2024

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Tjerk Voorwinden, vicevoorzitter.
Telefoonnummer: 06-10808678
Emailadres: voorwinden@icloud.com

Open sollicitatie

Je kunt ook een open sollicitatie sturen. Mail je motivatiebrief en je cv. Als er een geschikte vacature is, nodigen we je uit voor een gesprek. Als er geen passende vacature is kunnen we, als je dat wilt, je gegevens bewaren zodat wij contact met jou kunnen opnemen als we denken een leuke baan voor je te hebben.

Reageer via mail

Werken