havo

_20_8318

Wil je na de WZ een hbo-opleiding gaan doen? Dan kies je voor de havo (hoger algemeen vormend onderwijs). Je kunt met je havo-diploma ook doorstromen naar vwo 5. Op de havo krijg je doelgericht onderwijs, dat aansluit op de praktijk. Je wilt tenslotte wel iets leren waar je later iets mee kunt, toch? Om te zorgen dat je goed voorbereid bent op het hbo, besteden we veel aandacht aan zelfstandigheid, planning en samenwerken.

Tweede fase en keuzebegeleiding

In havo 4 en 5 (de tweede fase) bestaat je vakkenpakket uit drie delen: een gemeenschappelijk deel, een profieldeel en een vak naar keuze. In de loop van havo 3 kies je een van de vier profielen voor de tweede fase:

  • Cultuur en Maatschappij
  • Economie en Maatschappij
  • Natuur en Gezondheid
  • Natuur en Techniek

Natuurlijk helpen we je bij het maken van een keuze. Tijdens de mentorlessen in havo 3 en in overleg met jou, je ouders, je mentor en de decaan.

BSM

_19_0925actie

Maatschappelijke stage

In de derde klas doe je een maatschappelijke stage. Zo lever je een bijdrage aan de samenleving én leer je nieuwe vaardigheden.

Meer info

Jouw bijdrage
telt!

_20_9288book-boek

Business school

Ben jij een ondernemend typje en ga je een uitdaging niet uit de weg? Doe dan mee met de Business School op de WZ! Door middel van lessen en projecten rondom het vakgebied Economie, kun je naast je havo-diploma een Business-Schoolcertificaat verdienen. Als je de Business School volgt, kun je diploma’s halen voor Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Ondernemerschap. Dit zijn landelijk erkende diploma’s die je vrijstellingen kunnen opleveren voor je vervolgopleiding!

Internationale uitwisseling

Door mee te doen met een uitwisselingsproject leer je een andere cultuur van binnenuit kennen!

Meer info

cultuur
snuiven

Havo-diploma gehaald. En nu?

In havo 5 krijg je begeleiding bij het kiezen van een geschikte vervolgopleiding. Je decaan speelt hierin een belangrijke rol. Met je havo-diploma op zak is een hbo-opleiding de meest vanzelfsprekende keuze, maar misschien is er voor jou een mbo-opleiding die veel beter past! Of je kiest ervoor om gezellig op de WZ te blijven en door te gaan in vwo 5.