Begeleiding

_20_9873

Heb jij het gevoel dat het niet lekker loopt? Het kan zijn dat je met wat extra begeleiding beter gaat presteren op school. Wij doen er alles aan om te zorgen dat jij lekker in je vel zit. Daarom bieden we verschillende vormen van begeleiding aan.

Mentor-coach

De mentor-coach (mc) is in de meeste gevallen jouw eerste aanspreekpunt. De mc staat voor je klaar als je hulp nodig hebt bij je studie. Maar ook als je (om wat voor reden dan ook) niet lekker in je vel zit, kun je bij je mentor-coach terecht.

Leerlingbegeleider

Loop je met zaken rond die je liever niet met je mentor bespreekt? Dan kun je terecht bij de leerlingbegeleider. Een vertrouwelijk aanspreekpunt, bijvoorbeeld bij een conflict met klasgenoten of je mentor.

Leerlingbegeleider
Mw. C.W.B. Bezemer

Dyslexie

Heb jij dyslexie? Dan helpt onze dyslexiecoach jou om te zorgen dat je daar op school zo min mogelijk last van hebt. Aan het begin van ieder schooljaar heb je een gesprek met de dyslexiecoach om te kijken welke ondersteuning je nodig hebt.

Dyslexiecoach
Mw. J. Boersma-Bergshoeff

Jeugdondersteuning op school (JOS)

Zit je in een lastige periode? Dan kun je gebruik maken van Jeugdondersteuning op school. Na toestemming van je ouders zal Mandy Smit een aantal gesprekken met je voeren om te kijken hoe je kunt omgaan met problemen in jouw situatie.

JOS
Mandy Smit

Jeugdgezondheidszorg

In de eerste of tweede klas word je uitgenodigd voor een onderzoek door de jeugdgezondheidszorg (JGZ). Hierin wordt gekeken naar je gezondheid, ontwikkeling en leefstijl. In de derde of vierde klas krijg je een extra check aangeboden. Zo kun je zien hoe gezond je leeft en wat je nog zou kunnen veranderen.
Verder krijg je van de JGZ persoonlijk of klassikaal advies over gezond schoolleven. Dat gaat bijvoorbeeld over ziekteverzuim, omgaan met elkaar, pesten, genotmiddelen en seksualiteit.

Ziekteverzuim

Als je veel ziek bent, zal je mentor een jeugdverpleegkundige of jeugdarts vragen contact met je ouders op te nemen. Dat gebeurt als je langer dan vijftien schooldagen achter elkaar afwezig bent, of als je meer dan drie keer ziek bent gemeld in drie maanden.

De verpleegkundige of arts bespreekt met jou en je ouders wat je nodig hebt om weer (gedeeltelijk) naar school te gaan. Als het nodig is, vragen we daarbij hulp van het Centrum voor Jeugd en Gezin of een leerplichtambtenaar.