Huiswerkklas

_20_8298

Doe je enorm je best, maar blijven de resultaten tegenvallen? Ervaar je je huiswerk als extra zware last, omdat je thuis niet kunt leren of omdat je hulp nodig hebt vanwege een beperking? Dan is de huiswerkklas misschien voor jou.

Zo werkt de huiswerkklas

Als je moeite hebt met je huiswerk, kun je na overleg met je mentor in aanmerking komen voor de huiswerkklas. Deze is 4 middagen in de week (alle schooldagen behalve woensdag)  van 14.15 tot 16.30 uur. Je gaat op deze dagen na je laatste les naar de huiswerkklas.

Je gaat voor een periode van 13 weken naar de huiswerkklas. In deze tijd krijg je begeleiding bij je huiswerk. Je leert een planning te maken en je daaraan te houden. Je kijkt op welke manier jij het beste leert en hoe je dit na de huiswerkklas zelf kunt volhouden.

Aan het eind van de huiswerkklas is het de bedoeling dat je harde werk wordt beloond met hogere cijfers. Om een beeld te krijgen van je voortgang, krijg je een werkmap met jouw persoonlijke doelen en vorderingen.

Hopelijk lukt het je om in 13 weken je vooraf gestelde doelen te behalen! Misschien lukt dit niet en heb je langer de tijd nodig. Of misschien heb je meer aan een andere vorm van begeleiding. Je mentor bespreekt dit met jou.

Voordelen van de huiswerkklas:

  • Je hoeft thuis (bijna) geen huiswerk meer te maken.
  • Je leert hoe je beter en sneller je huiswerk kunt doen.
  • Je haalt betere cijfers.