Leerlingen ontmoeten Koning Willem-Alexander

Op zaterdag 30 september jl. gingen 28 leerlingen uit vmbo-t 3 samen met hun geschiedenis docenten op excursie naar ProDemos in Den Haag. De leerlingen werden verrast door de aanwezigheid van de koning die een werkbezoek bracht aan ProDemos ter gelegenheid van het 12,5 jaar jubileum. Samen met hem speelden de leerlingen de ‘Wie Wat Wet’ quiz, bezochten ze het DemocratieLab en gingen ze op de foto.

Leerlingen ontmoeten Koning Willem-Alexander

Op zaterdag 30 september jl. gingen 28 leerlingen uit vmbo-t 3 samen met hun geschiedenis docenten op excursie naar ProDemos in Den Haag.

De leerlingen werden verrast door de aanwezigheid van de koning die een werkbezoek bracht aan ProDemos ter gelegenheid van het 12,5 jaar jubileum. Samen met hem speelden de leerlingen de ‘Wie Wat Wet’ quiz, bezochten ze het DemocratieLab en gingen ze op de foto.

De koning maakt een grapje

Tijdens de ‘Wie Wat Wet’ quiz stelde de koning een vraag over de rol van de koning. Eén van de mogelijke antwoorden was: ‘De koning heeft een symbolische functie, dus zijn handtekening betekent helemaal niets’. Terwijl de koning dit voorlas, hoorde je gegniffel in de zaal. Toen de koning zei “je mag lachen, hoor”, moest iedereen lachen. Dat moment is op YouTube vastgelegd:

De leerlingen gaven aan een geweldige dag te hebben gehad en “ook nog wel wat geleerd te hebben ofzo”.

ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’ dat jaarlijks tienduizenden scholieren, studenten, publiek en andere geïnteresseerden ontvangt om hen te laten ervaren hoe politiek, democratie en de rechtsstaat functioneren.

Nieuwsoverzicht