foto
Ruimte voor uitdagingen
Ruimte voor uitdagingen
WZ logo

Uitslapen

nieuws
10-10-2018

IMG_0073.jpg

Je stuurt je ouders (of een ander familielid) naar school, omdat je zelf wilt uitslapen. Je vader of moeder zit het tweede uur in de les, terwijl jij misschien nog wel in je bed ligt. Het kon allemaal op 10 oktober, want toen konden leerlingen van onze school uitslapen voor het project van Edukans, Going Global in Malawi.

IMG_0076.jpg

Voor 10 euro konden de leerlingen de eerste 2 lesuren van de dag zich laten vervangen door een familielid dat voor hen in de plaats de les bijwoonde. Met deze en andere acties proberen we als school in totaal € 14.000 te vergaren, waardoor het onderwijs in Malawi vooral voor meisjes beter en meer toegankelijk wordt.
 
IMG_0086.jpg

Dit jaar neemt de school voor het derde achtereenvolgende jaar deel aan een project van Edukans. In februari gaan een leerling en een docent met Edukans mee op reis naar Malawi om daar (samen met andere docenten en leerlingen vanuit Nederland en Malawi) bij te dragen aan het project, zodat het onderwijs duurzaam verbeterd wordt en meisjes niet vroegtijdig het onderwijs verlaten. Dit gebeurt door bijscholing en coaching door Nederlandse docenten en door inzet van een Life Skills programma waardoor leerlingen zich persoonlijk ontwikkelen. Meer dan vijftig ouders deden mee aan de actie.

IMG_0087-(1).jpg

Ook de pers schonk aandacht aan dit ludieke evenement: 
https://www.ad.nl/gouda/spijbelen-voor-goed-doel-in-schoonhoven~a4a0b353/